Правителството на премиера Бойко Борисов не може да гарантира сигурност на хората,

...
Правителството на премиера Бойко Борисов не може да гарантира сигурност на хората,
Коментари Харесай

Нинова: Правителството не може да гарантира сигурност на самото себе си

Правителството на премиера Бойко Борисов не може да подсигурява сигурност на хората, само че то не може да подсигурява сигурност на самото себе си.

Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната естрада. Думите й съумяха да основат напрежение и депутатите започнаха да се карат, написа novini.bg.

„ Няма правдивост, време е народът да я даде по единствения законов метод – на предварителни избори “, уточни тя.

Днес се провежда извънредно съвещание на Народното събрание. Причината е вторият избор на съмнение, който левицата внесе против държавното управление. Този път тематиката на вота е отдадена на сигурността в страната.

Според Нинова публичният ред и националната сигурност на страната са значими.

„ Най-тежкият проблем за българските жители е битовата престъпност. Хората са освен незащитени, само че и нарушителите остават неразкрити “, счита ръководителят на Българска социалистическа партия.

По думите й 75% от кражбите остават неразкрити, а разкритите грабежи са 45%.

„ Не единствено, че не се справяте, само че и излъгахте. Този път ние предлагаме да приказват документите. Вие обещахте, само че не изпълнихте “, смята Корнелия Нинова.

Тя напомни бягството от пандиза на Пелов и Колев, както и показния разстрел на предприемач. По думите й убийството в Нови Искър, което раздруса страната при започване на годината, също не влиза в графата малшанс.

„ Тук не можете да се оправдаете – „ Ние ги хващаме, те ги пускат “ “, уточни Нинова.

Според нея сигурността е разтърсена и тъй като надзирателите по пандизите не се оправят със отговорностите си. По думите й парите, които получават, са прекомерно млко.

„ Хвалите се, че сте назначили 1000 нови (бел. ред. чиновници в МВР), само че над 2000 са напуснали. Унищожавате системата за сигурност до степен, че роми в Ботевград бият безусловно безнаказано служители на реда “, съобщи още Нинова.

По думите й държавното управление отхвърля да извършва главното си конституционно обвързване - да пази страната и хората.

„ Българите, като виждат, че няма отбрана на страната, се самоорганизират. Обществото ни се самоорганизира, тъй като няма страна и държавност “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че хората запретват ръкави и запълват сами дупките по пътя.

„ Ама нали господин Борисов сподели, че във всяка дупка ще има служител на реда, до момента в който не се запълни “, уточни още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова напомни трагичния случай със аероплан, при който двама водачи починаха. Според нея чиновниците на защитата са деамбицирани.

„ Уважаеми господин министър председател, дали чухте заместника си, че министър толерира и подкрепя проституция и наркотрафик “, попита Нинова, като съобщи, че хвали вицепремиера Валери Симеонов за думите му.

Според нея несигурността седи на масата на Министерски съвет. Самата Нинова попита министър Валентин Радев защо не е взел отношение по проблемите.

Междувременно Нинова пусна мултимедия с изказване на премиера Бойко Борисов от трибуната. Това обаче не се хареса на ръководителя на НС Цвета Караянчева. Така се наложи водачът на Българска социалистическа партия да продължи изявлението си без мултимедията.

„ Малшанс ли е, че пасажерите от цялостен аероплан на летището минаха без инспекция “, попита още водачът на левицата, като добави, че не е сигурна, че страната ни е благонадежден сътрудник в Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР